kurkumalla maustettu veriappelsiinirahka

Veriappelsiinirahka hunajan ja kurkuman kera

No niin, tänä vuonna olen inessä skenessä. Kuten kunnollinen ruokahipsteri konsanaan, minäkin kokkaan sesonkiruokaa italialaisista veriappelsiineista. Viime vuonnahan yritykseni tyssähti siihen, että lähikaupasta löytyi veriappelsiinien sijaan vain puoliveriappelsiineja. Kyllä vain. Puoliveriappelsiineja.

Nyt tähdet olivat kuitenkin puolellani ja löysin täysveriappelsiineja. Loihdin niistä helpon rahkan, jossa on kuitenkin pientä twistiä. Ensinnäkin ripautin rahkaan hieman kurkumaa. Miedohko mauste ei hyppää häiritsevästi esille, mutta kurkuma tekee rahkasta kauniin keltaista. Tämä on värinsä puolesta täydellinen, helppo pääsiäisijälkiruoka.

Sokerin sijaan taitoin appelsiinin ja rahkan hapokkuutta hunajalla. Mausta tuli samaan aikaan lempeä ja raikas.

Käytin juoksevaa vaaleaa hunajaa ja sulatin sitä mikrossa vielä nestemäisemmäksi, jotta se sekoittuisi rahkaan helposti. Käytin hunajaa reilut puoli desiä, mutta vähempi riittää, jos et pidä makeasta tai käytät tummaa tai hieman vanhempaa hunajaa. Hunajan maku nimittäin vaihtelee lajin mukaan, ja ainakin minun suuhuni vanha hunaja on voimakkaampaa kuin tuore.

Sahramilla ja kurkumalla maustettu veriappelsiinirahka

(46 annosta)

  • 500 grammaa eli 35 veriappelsiinia (koko voi vaihdella)
  • 500 grammaa maustamatonta maitorahkaa
  • 2,5 desiä kuohukermaa
  • 0,50,7 desiä juoksevaa hunajaa
  • 1 ja 1/4 teelusikallinen kurkumajauhetta

Koristeeksi

  • raastettua veriappelsiinin kuorta
  • muutama veriappelsiinilohko

  1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka hyvin kermavaahdon joukkoon. Sulata hunajaa muovikipossa mikrossa noin 10 sekuntia, kunnes se on nestemäistä, mutta ei tulikuumaa. Kaada hunaja ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kurkuma ja sekoita hyvin.
  2. Kuori veriappelsiinit ja leikkaa kalvot ja kovat, puumaiset osat pois hedelmälihasta. Paloittele appelsiinit lohkoiksi. Sekoita lohkot rahkan joukkoon. Voit jättää muutaman lohkon koristeluun ja asettaa ne valmiiden annosten päälle. Anna rahkan vetäytyä hetki jääkaapissa.
  3. Tarjoile appelsiinirahka kylmänä. Voit ripotella annosten päälle raastettua appelsiininkuorta tai pienen ripauksen kurkumaa.

veriappelsiinirahka ohje

veriappelsiinirahka ohje

Hahaa, tämän kuvaussession ansiosta keksin muuten vihdoinkin käyttöä Mariskooleilleni. Miksi en ole tajunnut, että näitä voi käyttää vaikka jälkiruoka- tai alkukeittomaljoina?

Minähän en todellakaan ole mikään Mariskooli-fani. Kun sain pari skooliani nuorena, pidin niitä susirumina. En myöskään ole keräilyihminen, joka haalisi Mariskooleja, Aalto-maljakoita tai Muumi-mukeja vitriineihin pönöttämään. Olen aika funktionaalinen ihminen ja haluan, että kotonani olevia tavaroita voi käyttää ja kosketella ihan rohkeasti.

Jatkossa Mariskoolit saavat siis toimittaa venetsialaishenkisen, vähän överin lautasen virkaa. Minulla on yksi vihreä ja yksi sininen skooli, joten nyt pitää varmaan alkaa haalia jotain Tokmannin keräilylappusia ja hankkia koko sarja samaa väriä. Kas tästä se keski-ikäisyys alkaa. Olenko muuten jo hehkuttanut, että Kotikatu on aivan hel-ve-tin hyvä sarja?

Lopuksi vielä asiaa appelsiineista. Niistä viimevuotisista puoliverikkäistä syntyi hyvää ruokaa, nimittäin appelsiinilla maustettua couscousia ja broileria. Nämä helpot kaurakeksit taas saavat ihanasti tuoksua ja raikasta makua appelsiinista. Perinteisestä appelsiiniriisistä tuli parissa viikossa yksi blogihistoriani suosituimmista resepteistä, suosittelen!

appelsiinikana veriappelsiini couscous
kaura-appelsiinikeksit

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.